A szem színe kisgyermekkorban majdnem minden gyermeknél egységesen szürkéskék, amolyan bébi-acélkék. Sok anya ilyenkor álmodozik – hátha kék marad! Ám a barna szemű szülőktől származóknál genetikai okból többnyire besötétedik.

Általában már 6 hónapos korban látható a végleges szemszín. A szem, mint szimbólum mindig is a varázserő jelképe volt, hiszen a szem a fény befogadásának szerve, így a világosságot, a látást, a tájékozódást, ezáltal az értelmet, a tudást, sőt a belső látást, a megvilágosodást

A legritkább szemszín

A legérdekesebb észrevétel a kutatók részéről azonban az, hogy a valódi tiszta zöld szemszín a legritkább a Földön, mindössze 2% büszkélkedhet ezzel.
Azt már tudjuk, hogy a színekért a melanin, egy fehérjetípus felel, amely a szem színe mellett hajszínünkért is felelős, s a géneken különbözőképpen öröklődik. Azt azonban még csak találgatják a sztereotípiák mi alapján, hogyan alakultak ki bennünk.

Holnapi Szerelmi Horoszkópok - 2022-02-16

1. Kemény fából faragták őket

Zöld szeme van, és úgy érzi, hogy jobban bírja a tempót, mint a környezetében élők? Ezt most már tudományosan is bebizonyították! Egy amerikai tanulmány megállapításai szerint ugyanis a zöld szeműek jobban bírják a fájdalmat és az élet megpróbáltatásait, mint a kék vagy barna szeműek.

2. Szexik és kívánatosak

A queenslandi egyetem kutatási eredményei szerint a férfiak különösen vonzódnak szexuálisan a zöld szemű hölgyekhez.

3. Nélkülük összedőlne a világ

Az arab országokban a zöld az élet és a termékenység szimbóluma: zöldellő oázisok nélkül a sivatagos vidékeken nem is létezne élet.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: