Abban szinte mindenki egyetért, hogy az örömérzet, az együttérzés, az empátia, a szeretet, a pozitív érzések kategóriájába tartozik, míg a félelem, a gyűlölet, az utálat, a düh a negatív érzések sorába illeszkedik. És ott vannak azok az érzelmek, amiket gyakran követnek könnyek.

 

4 csillagjegy, akik különleges isteni védelmet kapnak: eljött a szerelem és a csodák ideje!

Itt a pozitív és negatív érzések közötti határ kissé elmosódik, hiszen ha síró embert látunk, akkor valami bajra, problémára gondolunk, de viszont az örömtől, a szerelemtől is lehet sírni, ami ugyebár pozitív dolognak számít.

Szakértők állításai szerint, azok az emberek, akik nem fojtják el magukban a sírás ösztönét, hanem zöld utat adnak érzéseiknek, mentálisan egészségesebbek. Lássuk, hogy miért:

1. A könnyek meggyógyítanak

A könnyek megszabadítanak a negatív érzésektől, a sírás oldja a stresszt, a frusztrációt, csillapítja a fájdalmat, úgy lelki, mint fizikai vonatkoztatásban. A könnycseppekkel a méreganyagok is távoznak, ráadásul antibakteriális hatásuk van, ami a szem egészségének szempontjából nagyon hasznos. Ami a pszichés zavarokat illeti, a sírás a legjobb természetes antidepresszáns, megszünteti az idegességet, zaklatottságot. A sírás a kommunikációban is segít, hiszen ilyenkor sokkal tisztában meg lehet fogalmazni, ki lehet mondani a problémákat.

Kedves Bak olvasd el a mai horoszkópod! :)
(2024-04-19)

Ma esetleg érdemes lenne konzultálnia barátaival, kollégáival, hogy visszajelzéseket kapjon egy projektjével kapcsolatban, mely most kezd körvonalazódni. Hallgassa meg az elhangzott véleményeket, vonjon átlagot és igyekezzen hasznosítania a leszûrt konzekvenciákat a jövõre nézve!

Kedves Bak szeretnéd megkapni a saját Napi horoszkópd?

Ingyenes és az is marad!

2. A sírás remek terápia

A düh és a szomorúság az életünk részét képezik, hiszen alig van olyan ember, aki ne tapasztalta volna meg ezt a két romboló érzést. Szakértők szerint, mentális egészségünk érdekében rendkívül fontos, hogy ezen negatív érzésektől megszabaduljunk. A sírás segít ezek feldolgozásában, ilyenkor boldogsághormon, azaz endorfin keletkezik, amely természetes érzéstelenítőként hat, és csökkenti a szervezet mangán szintjét is, amiből ha túl sok van, az illető idegessé, fáradttá, vagy agresszívé válhat. A méreganyagok távozását is elősegíti, így összességében a sírásnak remek terápiás hatása van.

Csütörtöki Horoszkóp 2021-10-21

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: