3. A szupernova mint Isten bűntetése és az emberiség megtisztulása

1006 májusában a tőlünk 7200 fényévre található Lupus csillagkép egyik csillagának szupernovájából származó fény hosszú utat megtéve végül elérte Földünket. Bolygónk minden pontjáról látható volt a jelenség, amely teljesen megdöbbentette az akkor élő embereket. Rengetegen föld alatti menedékekbe vonultak és bőszen imádkoztak az életükért.  Voltak olyanok is, akik Isten névét kiáltva kiálltak az éjjeli égbolt alá és önként vetettek véget életüknek a jelenség láttára. Ez eddig a legfényesebb feljegyzett szupernova, aminek valaha is szemtanúi lehetett az emberiség. A feljegyzések tanulmányozásából a kutatók arra következtetnek, hogy a szupernova fényessége elérhette a -7.5 magnitudót is. 
Az európai papok többsége a világvége jeleként tekintett az égi jelenségre, míg a kínai arab és egyiptomi papok megfigyelték és lejegyezték azt. Ennek ellenére a keresztény vallás papjai utólag, sok éven át próbálták eltitkolni a megtörtént esetet, mert az sehogysem illeszkedett az Istenfélő világképükbe. Azért, hogy ezt áthidalják és elhitessék az emberekkel, hogy a jelenségnek köze van a valláshoz, Isten ostorának gondolták a jelenséget, amelyet az emberiség kapott bűneiért. A papság így próbálta meg manipulálni a sok hithű embert. Sok pap ezt a jóslatot tekintette az egyetlen lehetőségnek, hogy az emberek megtisztulhassanak vétkeik alól és elkezdték ezt kommunikálni a nép felé. Nagy beszédeket tartottak és a tömeget közös imádkozásra szólították fel. Az egyiptomiak például így írták le: "A jelenség 2-3-szor nagyobb a Vénusznál a fényessége kicsit nagyobb, mint a félhold. Elvakít mindent és mindenkit" Ha ez valóban bekövetkezett volna, akkor most te sem olvasnád ezt a cikket. 

Ebből a három jóslatból jól látható, hogy a régi kor embere, amit nem tudott tudományosan megmagyarázni, azt rendszeresen vallási köntösbe bújtatva, Isten tetteként magyarázta meg. 
Te mit gondolsz ezekről a jóslatokról?
 

Csütörtöki Horoszkóp - A csillagok állása rendkívül kedvező önre nézve, ezért...

Csütörtöki Horoszkóp - A csillagok állása rendkívül kedvező önre nézve, ezért...

Használja ki minél jobban ezt a periódust, és élvezze ezt a nagyszerű napot. Végre találkozhat azzal a személlyel, aki annak idején olyan inspiráló hatással volt önre. Ragadja meg a lehetőséget és legyen kreatív!

Cikkajánló Tovább olvasom

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat:

Gratulálunk! Szereztél egy pontot!

+ 1 pont

Mire jók a pontok?
A pontok gyűjtése teljesen INGYENES! A pontok segítségével értékes ajándékokat nyerhetsz minden héten, privát tartalmakhoz, személyre szabott horoszkóphoz is INGYEN hozzáférhetsz! Minél több pontot gyűjtesz annál nagyobb esélyed van a nyereményre!