Akkor vagyunk teljesen egészségesek, ha csakráink összhangban vannak egymással. Az egyensúly megteremtését a mediatáció, a hang- és arómaterápia, vagy jóga segítségével érhetjük el. Azonban azt jó tudni, hogy minden csakra egyensúlyba helyezése más-más módszert igényel.

A hét csakra egy piramishoz hasonló szerkezeten helyezkedik el. A legfelső csakra a legkeményebb, legstabilabb, amelyet nehéz alakítani, a legalsó csakra pedig képlékeny, és könnyen irányítható. Mindenik csakrához tartozik egy elem, egy érzet. Így az első csakrához szorosan kötődik a föld elem, és a szaglás érzete, a második csakrához a víz elem és az ízlelés, a harmadikhoz a tűz elem és a látás, a negyedikhez a levegő elem és az érintés, az ötödikhez a hang elem és a hallás, a hatodikhoz pedig az úgynevezett hatodik érzék köthető. A hetedik csakrához csak a tiszta tudatállapot csatolható.

1-es csakra

Ezt a csakrát leginkább az aktív fizikai életmóddal, sporttal lehet egyensúlyba hozni, de segít az aromaterápia, a kertészkedés, bármilyen tevékenység, ami a szagláshoz köthető.

A 2-es csakra

Ez a csakra is eléggé erős fizikai jellegű, a leghatásosabb, ha jógával hozzuk egyensúlyba, de segítenek a narancssárga színű ételek, italok is, így a narancslé, a mangó, vagy a sütőtök fogyasztása ajánlott. A vizi torna és az úszás is jót tesz.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: