A megfázás az egyik leggyakoribb népbetegség, ami főleg a hideg, téli időszakban jellemző.

Bár sok esetben vírus, vagy járvány áll a háttérben, azonban a fent maradó százalékban lelki tényezők is befolyásolhatják a betegség kialakulását.

A betegségek lelki okait már számos tudományos vizsgálat bebizonyította, itt az ideje, hogy megismerjük a megfázás mögött rejlő lelki okokat, mert nem minden esetben az orvos jelent megoldást!

Ez töri össze a szívedet a horoszkópod szerint

Összezavarodott gondolatok

Könnyen lehet, hogy egy olyan élethelyzet áll az állandó nátha háttérben, amikor azt sem tudod, hová kapd a fejed, gondolataid összezavarodtak. Ilyenkor a megfázás elvonulási lehetőséget teremt számodra. Egy ideig védve vagy az emberektől, meg tudod tartani a távolságot velük szemben. Lehetőséged nyílik rá, hogy összeszedd a gondolataidat.

Elfojtott érzelmek

Mivel a nátha bizonyos váladékok felszabadulásával jár együtt, előfordulhat, hogy valamilyen negatív élethelyzetet élsz meg, mely, bár mélyen érint, nem tudsz reagálni rá. Az elfojtott érzelmek így egy másik, fizikai síkon kerülnek felszínre. Érdemes elgondolkoznod azon, hogy van-e olyan dolog az életedben, amin legszívesebben sírnál, nem tudod elfogadni, illetve megfelelően kommunikálni a külvilág felé.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: