Judith Orloff pszichiáter, a Kaliforniai Egyetem professzor-asszisztense több bestseller könyv szerzője. A szakembernek sikerült a tudományos eredményeket, módszereket ötvöznie a spirituális tanokkal, így hatékonyan képes segíteni a lelki problémákkal küzdő embereknek.

A következőkben a szerelemről, a párkapcsolatok működéséről lesz szó. Ahhoz, hogy rátaláljunk a számunkra tökéletes társra, érdemes betartani az alábbi 4 törvényt.

1. Olyan embert fogunk találni, aki hasonlít ránk

Minél több pozitív energiát bocsátunk ki, annál több jót kapunk vissza az életünkbe. Tehát a szerelem szerelmet vonz, a szeretet szeretetet vonz. Első lépésként meg kell fogalmaznunk magunkban, hogy milyen emberek vagyunk, milyen tulajdonságokkal, kvalitásokkal rendelkezünk. Érdemes új emberekkel megismerkedni, ahol helyezzük előtérbe a pozitív tulajdonságainkat, a humorérzékünkről, ne a hibáinkról, a hiányosságainkról beszéljünk. A pozitív megnyilvánulás pozitív meghallgatásra talál, így a szerelem is bekopog az életünkbe.

2. Hallgassunk a megérzéseinkre

Az intuíciónk a párválasztás során a legjobb barátunk. Ne hagyjuk, hogy a külsőségek elvakítsanak. Judith Orloff szerint a megérzésünknél, a vonzódásunknál nincs erősebb érv, hogy valakit kiválasszunk magunknak, hogy valakit közel engedjünk magunkhoz. Ez vagy megvan, vagy nincs. Ha nincs, akkor nem szabad belemenni belebonyolódni semmilyen kapcsolatba. A szexuális ösztöneinknek egyelőre nem szabad teret engednünk, inkább a megérzésünkben bízzunk, ismerjük ki a másikat. Hogyan érezzük magunkat a társaságában? Energikusak, felszabadultak vagyunk, biztonságban érezzük magunkat mellette? Netán feszültek, idegesek vagyunk? Ha nem minden stimmel, inkább lépjünk hátra egy lépést, és várjunk. Várjuk ki, hogy mit sugallnak az érzéseink, és aszerint hozzuk meg döntésünket.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: