Avagy: a bizalom és az őszinteség az alapja a kapcsolatoknak? Vagy inkább a halála?

Bármit elviselsz, csak a hazugságot nem!
Ezt inkább mondjuk úgy, “bármit, csak az igazat nem!”. Lehetsz kivétel, de csak gondold végig, mi történik benned és a kapcsolatodban akkor, ha őszinték mertek lenni.

Itt nem arra az őszinteségre gondolok, hogy “nagy a popsid az új ruhádban“… ez csak egy vélemény. Itt arra gondolok, amikor közli veled a párod, hogy a kolléganőjével ebédelt, a csinos kis szőkével a pénzügyről, vagy arra, amikor azt mondja, hogy: tök jó nő a barátnőd…

Pénteki Horoszkóp 2020-07-17

Hogy fogadod az igazságot? A torkának esel? Beindul a vallatás, a féltékenység, a nyomozás? Vagy magadba roskadsz és azon töprengsz, vajon, mit hibáztál, hogy máris elveszíted a párod szerelmét és figyelmét. Egy-egy ilyen semmit se jelentő őszinte közlés után egy világ tud benned összeomlani,… és ez még semmi.

Tarts velem, és nézzük meg, hogy hogyan oldható fel mindez? Őszinteségre és bizalomra vágysz, vagy inkább ezek mögé rejtve valami egészen másra?

Kemény lesz, felismerésekre sarkall, de ezt csak így érdemes: szeretettel keményen. ?

Az őszinteséget pártolom, és igen, lehet JOGOS ELVÁRÁSOD ez, de csak akkor, és csak is akkor, ha kész vagy szembe nézni is vele, és csak akkor, ha tudod úgy fogadni és feldolgozni egy kapcsolatban az “igazat”, hogy azt megérje neked elmondani.

Napi Szerelmi Horoszkópok - 2020-03-27 - Bár nem biztos, hogy ma miden úgy megy, ahogy eltervezte...

Tény, hogy a tiszta helyzet az, ha a kapcsolatban a felek tudnak egymásra számítani, tudnak egymás lépéseiről, érzéseiről, dilemmáiról. (Vajon a te lépéseidről,érzéseidről és dilemmáiról is tiszta képe van a párodnak?)

Egy tipikusan átlagos sztorit olvashatsz itt, ami megmutatja, hogy az őszinteséget nem viseli el a kapcsolat, a hazugság pedig kifejezetten váláshoz vezethet… akkor hogyan?

Indul a történet: egy házaspárról, akik egykor nagy szerelemmel kötötték össze az életüket és akiknek így idővel lett is 2 gyerekük. Képzeld el, hogy Te magad vagy az egyik szereplő.

Ági és Béla házasok. ? A házasságukat a mindennapok megfelelései ellaposították: a hitelek, a gyerekek körüli tennivalók, a munka és ezzel kapcsolatos teljesítménykényszer… így egymástól picit eltávolodva éldegélnek, de szeretetben. Az, hogy “majd kettesben is legyünk picit” többnyire elhalasztódik, hiszen mindig van valami más, ami sürgetőbb, és így talán, ha nem is fontosabb, mégis prioritást kap.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: