Az Univerzum törvényei közül talán ez a legfontosabb. Ez az első törvény hasonlít Hermész Triszmegisztosz mitikus alkimista 7 kozmikus törvényének egyikéhez, a harmónia és egyensúly alapelvéhez, ami szerint „A harmónia az élet áramlása. Minden a harmóniára, egyensúlyra törekszik. Ami erős, meghatározza azt, ami gyenge, és saját magával teszi egyenlővé.”

Nézzük, hogyan is működik ez a törvény és milyen elkerülhetetlen hatásai vannak.

Energia és rezgés

Körülötted minden energia, beleértve a gondolatokat és érzéseket is. Az empaták például intuitív módon képesek érezni és megérteni mások érzelmeit és érzéseit, anélkül, hogy azok valamit is mondanának. Ezek az energiák olyan rezgéseket keltenek, amelyek vagy harmonizálnak az Univerzummal, vagy nem, és nem csak minket, hanem a velünk érintkező embereket is befolyásolják. Talán ez is egy magyarázat lehet a média és a politika félelemkeltésére – ha folyamatos félelemben élünk, ösztönből cselekszünk, és könnyen irányíthatóvá válunk.

Negatív érzelmek

A félelem, féltékenység és irigység egy folyamatos diszharmonikus állapotot sző körénk, olyan blokádokat képez, amelyek ismétlődő negatív érzelmi ciklusokat kreálnak újra és újra. Addig, amíg végül el nem engedünk minden disszonáns érzelmet és tapasztalatot. Például, ha valakire dühösek leszünk, általában nem olyasvalamiért van, amit nem szeretünk a másik személyben, hanem valószínűleg azért, mert valamilyen félelem van bennünk. Ezt ismerve, az önelemzés segítségével lehetőséget kapunk túllépni azon a félelmen vagy negatív érzésen, ezzel is elősegítve lelki fejlődésünket.

Kötelezd el magad

Az Univerzum mindig tökéletes egyensúlyban működik. Ha elkötelezzük magunkat a pozitív energiával, akkor magától értetődően pozitív energiákat fogunk kapni. Ha a negatív energiával tesszük ezt, diszharmonikus hullámot keltünk magunk körül. Ez tulajdonképpen a Karma alapvető törvényét is helyettesíthetné.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: