A csábítás évszázados tudományát vannak nők, akik zsigerből érzik, de vannak, akiknek tanulniuk kell. És persze az sem mindegy, milyen is az a férfi, akit el szeretnénk bűvölni. Éva és Lilith, csillagjegyek – egy kis ősi tudás sosem árt, hogy megszerezzük és meg is tartsuk a szeretett férfit

Megszerzés, birtoklás, csábítás

Talán nincs időtlenebb téma a Földön, mint a szerelem. Szerelmi ügyekről szóló mondákat, eposzokat már az ókorból is ismerünk, ezek végigkísérték az emberi történelmet, irodalmat. A szerelem nem csupán a gyermeknemzés, evolucionista megfogalmazásban a fajfenntartás kérdése miatt érdekes, korábban sokkal inkább szakrális jelentőségű volt, és valljuk be… borzasztóan ízes, izgalmas. Kis túlzással állíthatjuk: amióta világ a világ, férfi és nő egymást, önnön másik felüket keresik a párkapcsolataikban. Ehhez elengedhetetlen a szerepek helyes alkalmazása. A férfi a nő birtoklásánál csak egy dolgot áhít jobban, a vad becserkészését, a nő dolga pedig a folyamat elindítása, a csábítás.

Napi horoszkóp január 29. szerda – Kosok, Rákok, Bikák, Halak, Szüzek, Nyilasok, Vízöntők jól...

Megszerezni? Megtartani!
A nők számára különösen izgalmas kérdés, hogy mitől lesz a férfi egyszeriben szerelmes őrült, s máskor, akár évek múlva, rideg szobatárs, hűtlen távozó. Hogyan lehetséges, hogy egyszer fűt-fát megígér, s a csillagokat is lehozza az égről, máskor úgy tűnik tova, mintha sosem járt volna a közelünkben. Azt mondják, a férfit a vére hajtja, de amikor kiejtjük e szavakat, valahogy érezzük, nem pusztán a szenvedélyről, a hús és vér táncáról van szó. Mi alapján dönt? Hogyan mérlegel? Miért jön, marad vagy távozik? Sokszor megdöbbentő, hogy kapcsolatok százaiban páváskodó férfiak miként és miért horgonyoznak le egy látszólag jelentéktelen asszony mellett életük végéig. A nő kezdetben a megszerzésért csábít, később, ha már gyermekek vannak, a férfi megtartása a cél, s ez nem lehetséges zsarolással, kötelekkel, felelősséggel, terhekkel, üres szavakkal. Ezek nem működnek egy olyan világban, amikor a válás népszerűbb, mint a szent frigyek kötése.

A csábítás mint násztánc
Azon túl, hogy létezhetnek egymásnak teremtett, egymást kiérdemlő, karmikusan kötődő párok, valójában az egyszeri jellemünk, vagyis egy születésünkhöz kapcsolódó egónk nagy nértékben meghatározza, mit tartunk egy kapcsolatban lényegesnek. A férfiak azon túl, hogy nyilvánvalóan kedvelik a csinos, dekoratív hölgyeket, gyakran mélyebb, valódi emberi értékeket keresnek társukban – s éppen ezért történik, hogyha az értékeket nem lelik, csak a kalandokra éheznek, míg ha megtalálják számításaikat, a gyűrű és a gyermek bizony a férfiaknál is igen könnyen jön.
A csábítás, amelyről azt gondoljuk szexuális fogalom, valójában násztánc, sokkal inkább jellemünkből fakad, szavainkkal, gondolatainkkal, mozdulatainkkal, viselkedésünkkel és rezdüléseinkkel végezzük, mint konkrétan a test vonzó felkínálásával. Nagyanyáink ezt igen körültekintően úgy fogalmazták meg: nem mindegy, hogy a legény nőt vagy feleséget keres… Fele-ség, a másik fele, oldalbordája, mátkája, akivel házas-sá válik, vagyis akivel otthont, családot alapít. Ezt énekelték meg népdalainkban is, rózsa, tulipán, galamb, rigó regél róla.

Lilithek és Évák
Amióta az asztrológusok elkezdtek Lilith-tel mint aszteroidával vagy effektív ponttal dolgozni a horoszkópban, nagy figyelmet kapott Ádám első feleségének története. A Bibliában alig találunk rá utalást, de megjelenik különböző bibliai ábrázolásokon. Lilith a szenvedélyes, teltebb, termékeny alkatú, bozontos hajú, vad asszony, aki egyenrangúvá kíván válni férjével, aki sérelmezi, hogy a szerelmi nászban alul kellene maradnia, s aki tökéletesen egyenlő akar lenni férjével. Mivel Ádám szeretne felülkerekedni rajta, s ehhez segítséget kap az Úrtól, így Lilith elhagyja, ezért pedig végleg kiűzetik a Paradicsomból. Éva már a sudár, vékonyka alkatú, szelídebb asszony, aki elfogadja, hogy a férj oldalbordája, a férfin függő. A behódoló asszony, aki azonban leszakítja a tiltott gyümölcsöt a fáról, annak a Lilith-nek a javaslatára, aki kígyó képében jelenik meg előtte.
Asszonyok, leányok, éljenek akár ma vagy éltek a múltban, mind-mind megfelelnek e két női archetípus valamelyikének. A legtöbben Évák, akik elfogadják a feleség szerepét, az édes terheket, nehézségeket, óvják a házasság szent tűzhelyét; de néhányan Lilith-ek, tüzes, független, harcias, erős nők, akik fellázadnak az igazságtalanság ellen. Az Évák a férfihoz, a Lilithek az igazsághoz kötődnek erősebben.

A férfi természete szerint vándor, aktív, mozgó, míg a nő az otthonban maradó, befogadó, megkötő. Mi vehet rá egy férfit, hogy évtizedeken át kitartson a családban, megőrizze az ígéretét és úgy legyen hű, hogy közben nem válik passzívvá?

Ezek a tulajdonságok nehezítik meg az egyes csillagjegyek hétköznapjait

Csábítás a 12 csillagjegy szerint
A nők számára a csábítás nemcsak azért fontos, hogy felfigyeljen rájuk a kiszemelt férfi. A csábítás trükkjei felértékelődnek, ha házasságok megmentéséről, kapcsolatok egyben tartásáról van szó. 
Az alábbi asztrológiai leírások nemcsak a férfi napjegye, vagyis születésnapi csillagjegye szerint értelmezendők. A napjegy mellett külön érdemes megtekinteni az aszcendens (felkelő jegy), a Hold helyzete, illetve a Mars bolygó szerinti csillagjegyet.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: