Az Azték birodalom a 14. századtól két évszázadon át élte virágkorát a ma ismeretes Mexikó területén. Papjaik természetesen foglalkoztak csillagászattal és folyamatosan figyelték a természet változásait is.

Asztrológiai ismereteik kimondottan fejlett volt összesen 20 személyiségtípust különböztettek meg a születési nap alapján, amiket állatokról és természeti jelenségekről neveztek el.

Szerdai Horoszkóp 2022-02-16

Az Aztec birodalom az egyik leggazdagabb birodalomnak számított, amely kihatott az asztrológiai ismereteikre is. Igazán kiterjedt tudásuknak köszönhetően születési napok alapján képesek voltak a csillagokból jósolni a jövőt illetően. Korszerű eszközeikkel folyamatosan figyelték a természet és a csillagok kapcsolatát, amit később horoszkópok megírásánál fel is használtak. Összesen 20 csillagjegyet különböztettek meg és ezek tulajdonságait voltak képesek remekül behatárolni a csillagok állásából.

Mi az Azték horoszkópod?

Amennyiben nem tudod, hogy milyen csaillagjegybe is tartozol az Azték horoszkóp szerint, akkor vess egy pillantást a lenti listára. Mint ahogy már melítettük az Azték horoszkóp nem veszi figyelembe az évet, amiben születtél így a születési napod alapján kerülsz a csillagjegyed alá.

I. 1 – I. 6. Virág
I. 7 – I. 19. Nád
I. 20. – II. 1. Bagoly
II. 2 – II. 14. Eső
II. 15 – II. 29. Fű
III. 1 – III. 13. Krokodil
III. 14 – III. 26. Párduc
III. 27. – IV. 8. Őz
IV. 9 – IV. 21. Virág
IV. 22. – V. 4. Nád
V. 5 – V. 17. Bagoly
V. 18 – V. 30. Eső
V. 31. – VI. 12. Fű
VI. 13 – VI. 25. Kígyó
VI. 26. – VII. 8. Tűzkő
VII. 9 – VII. 21. Majom
VII. 22. – VIII. 3. Gyík
VIII. 4 – VIII. 16. Földrengés
VIII. 17 – VIII. 29. Kutya
VIII. 30. – IX. 11. Ház
IX. 12 – IX. 24. Keselyű
IX. 25. – X. 7. Víz
X. 8 – X. 20. Szél
X. 21. – XI. 2. Sas
XI. 3 – XI. 15. Nyúl
XI. 16 – XI. 28. Krokodil
XI. 29. – XII. 11. Párduc
XII. 12 – XII. 24. Őz
XII. 25 – XII. 31. Virág

Krokodil

Határozott, erős jellemek, akik szeretik biztos kézzel irányítani az életüket. Hatalmas a munkabírásuk, nem ismernek lehetetlent. Vezető pozícióban rendkívül jól érzik magukat, maximalisták önmagukkal, munkatársaikkal szemben. A lelkük mélyén nagyon jószívűek és nagylelkűek. A szerelmükért minden áldozatra képesek.

Szingli vagy? A csillagjegyed elárulja, miért vagy még mindig egyedül

A 2020-as év alapvetően inkább jó hatású lesz a Krokodil jegyének szülöttei számára. Már az év első felében valami egészen új lehetőség vár rájuk, ami egy nagyon sikeres életmódon belüli változást hoz. Lehet, hogy ez nem jár feltétlen költözéssel vagy új munkával, de a napi életükben sok mindent átalakít, gördülékennyé tesz. Legyenek nyitottak mások remek ötleteire, még akkor is, ha máskor nem szívesen hallgatnak tanácsokra. Ha azonban mégis valami új munkán törik a fejüket, akkor erre a február és a március tartogat jó lehetőségeket. A tavasz vége és a nyár egy kicsit csendesebb időszakot jelez. Ha tehetik, a szabadságukat júniusban vegyék ki. Mindegy, hogy elutaznak vagy otthon maradnak, a lényeg az, hogy töltsenek minél több időt a családjukkal.

Ha van gyermekük vagy gyermekeik, akkor ebben a hónapban sok érdekes új dolgot megtudhatnak róla vagy róluk. A július és augusztus inkább az anyagi gyarapodásnak kedvez. Az ősz elején átmenetileg egy kicsit megtorpanhat az anyagi fellendülés, főként akkor, ha üzlettel vagy vállalkozással foglalkoznak. Kedvező és vidám hónap lesz a november, még akkor is, ha amúgy nem igazán kedvelik a telet. December második felében módjuk lesz egy kicsit lazítani, és olyan dolgokkal foglalkozni, amit a legszívesebben csinálnak, például az ünnepekben több időt tölteni a szeretteikkel.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: