Majom

Élénk, eleven, vidám, mozgékony, könnyedén veszi az élet akadályait.  Kedvére van, ha sok ember veszi körül. Egyáltalán nem anyagias, sőt, olykor nagyon is bohémen kezeli a pénzügyeit. Beosztott vagy másodhegedűs szerepben nem érzi jól magát, ahogyan a monoton munka sincs igazán az ínyére.

A 2020-as év vidám, eseménydús esztendő lesz. Új kezdetekre, esetleges munkaváltozásra a tavasz lesz a legjobb, hisz ekkor lesznek igazán lendületben. Párjával sok színes, közös programot szerveznek, ami serkentően hat a viszonyukra. Júniusban a munkájukat egyfajta maximalizmus jellemzi, még akkor is, ha nem igazán olyan területen dolgoznak, amiről azt érzik, hogy erre születtek. Higgyék el, nincs olyan munka, amit ne lehetne szeretettel végezni! Utazásra, kikapcsolódásra a július kínálja a legjobb lehetőséget. Mindenképp valami olyan programot szervezzenek, ami egyben a látókörüket is bővíti. Ez persze lehet mozi, múzeum, kiállítás vagy bármi más.

Ahelyett, hogy a szeretetet keresnéd, engedd azt az életedbe érkezni – buddhista módra

Az augusztus és a szeptember szintén vidám hónapok lehetnek, de a környezetük részéről annyi panaszt fognak hallani, hogy szinte szégyellni fogják, hogy kicsit jobban megy a soruk. Ezt ne tegyék, inkább segítsenek, amiben tudnak. Nem feltétlenül anyagi támogatásra gondolok, néha elég egy baráti szó. Az év legnyugodtabb időszaka a november és a december lesz. Ha az elmúlt évek karácsonyai túl mozgalmasak voltak, akkor most sokkal inkább egy szűk családi körben eltöltött meghitt karácsony lesz az, ami a lelküknek való.

Őz

Érdekes kettősség jellemzi az Őz-szülöttek belső énjét. Tele vannak szeretettel, fontos számukra a család, de ugyanakkor vágynak a függetlenségre, szabadságra, olykor a magányra is. Ha azonban sikerül ezen belül egyensúlyt találniuk, kellemes és békés emberek.

A 2020-as év a magánélet tekintetében kissé vegyes hatásokat mutat. Az év elején lehet, hogy egy kicsit eltávolodnak a társuktól, vagy bizonyos dolgokban nem értik meg egymást. Ez azonban nagyon is jó lehetőséget teremt, hogy egy régi vitát megoldjanak, akár egészen új alapokra helyezzék a kapcsolatukat. A munka és az anyagiak területe azonban nagyon is nagy sikert sejtet. Már márciusban érzik a közelgő változást. Tavasszal csak arra kell ügyelniük, hogy belső energiájukat jól koncentrálják. Tegyék fel maguknak a kérdést, hogy melyik az az életterület, ahol nagy változást szeretnének. Áprilisban és májusban egy nagyon kedvező anyagi fordulat okoz örömöt.

A magánéleti sikerekre a nyár hoz remek lehetőséget. Ha új hivatásba szeretnének fogni, akkor a szeptember szinte tálcán kínálja a lehetőséget. Ha ebben egy cseppnyi új kihívást éreznek, akkor egyetlen percig se gondolkozzanak a döntésen. Szeptemberben – talán pont ennek kapcsán –, érdekes új emberek lépnek be az életükbe, akikkel színes társasági eseményekre lesznek hivatalosak. Lehet, hogy családjuknak kicsit sok is lesz a vendégeskedésből. Az Őz jegyűek azonban olyan elbűvölően kedvesek, hogy egyszerűen nem lehet haragudni rájuk, így az év végi ünnepek nyugalomban és egyetértésben telnek.

Hétfői Horoszkóp 2023-01-30

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: