Mi a megoldás?

Mivel a határtalan lényünk egy örökkévaló és megváltoztathatatlan isteni mag, így csak egyetlen megoldási stratégia kínálkozik: nekünk kell átalakulnunk. Mi változtassunk meg valamit önmagunkban. Ehhez viszont mindenféleképpen önismeretre van szükségünk.

Napi Szerelmi Horoszkópok - 2020-06-16 - Ma egy kissé aggasztó folyamatok mehetnek végbe szerelmi téren, melyek...

A világ, de leszűkítve a világfolyamatokat a sorsunkra, fogalmazzunk inkább úgy, hogy mi ugyanis éppen itt és most történünk. Tehát az életünk, de még a testünk sem statikus a szó klasszikus értelmében, hanem egy történés, egy folyamat, egy megélés, egy élmény, egyfajta zajlás, egyfajta dinamizmus. Álláspontom szerint ezért potenciálisan és de facto minden pillanat egy újjászületés. Kérdésem már csak ennyi: ki vagy mi születik bennünk újjá?

A helyes vagy a helytelen?

A múlt vagy valami más?

Az értékteremtő vagy a vacak?

A ragaszkodás vagy az elengedés?

A nemes vagy a nemtelen?…

 

Tudattalanul végzett megannyi folyamatunkat kezdjük el beemelni a tudatosságunk hatókörébe, hogy megismerhessük, szükség szerint megváltoztathassuk, illetve kiélvezhessük. Hiszen az életben lét csodálatos szintekre emelhető, de ez csak akkor adatik meg számunkra, ha énünket megszabadítjuk minden rárakódott éntelenségtől. Éntelenség az, ami bennünk tudattalan: ami elhitetheti velünk, hogy a részünk – például tulajdonságunk, jellemvonásunk, szokásunk, akaratunk, vágyunk, elhatározásunk stb. –, de valójában nem tartozik szervesen hozzánk, ezért elhagyható, levethető.

Minden rossz tulajdonságunk és szokásunk addig tud csak uralkodni rajtunk, amíg azonosulunk velük. Amint rádöbbenünk, hogy ezek nélkül is tudunk létezni, mi több, jobb létmódba tudjuk emelni magunkat, máris elindultunk a levedlésük útján.

 

Az önismeret azért önismeret, mert csak akkor következik be, ha saját szellemi és lelki erőfeszítéseket teszünk. Hol keressük a válaszokat? Ezek után már nyilvánvaló módon nem kell külön ecsetelnem, hogy önmagunkban! A valósággal, az Élettel, a Mindenséggel összhangban levő személyes válaszaink megtalálása, a szenvedés feloldásának egyik legkövethetőbb és leginkább alkalmazhatóbb módszere.

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: