Miután sikerül azonosítani a negatív meggyőződéseket, beidegződéseket, és azok kihatását életünkre, akkor most itt olvasható a következő lépés, hogy miként kell pozitív megerősítésekkel kiszorítani a negatív, ártó gondolatokat. Hasznos olvasnivaló következik.

 

Szombati Horoszkóp 2022-07-16

Olyan emberek vagyunk, ahogyan gondolkozunk, úgy éljük le az életünket, olyan kapcsolatot alakítunk ki embertársainkkal, amilyen látásmóddal rendelkezünk. Ha a negatív beidegződések uralkodnak, akkor mi magunk is negatív emberként éljük hétköznapjainkat.

 

Hogyan változtassuk meg az alap meggyőződéseinket?

A személyiségünket, felfogásunkat azok az alap dolgok határozzák meg, amelyek mentén kialakult a világképünk. A világképünk magunkról, más emberekről, az adott társadalomról, más nemzetekről.

Egy egyszerű példa: gyerekkorunkban, ha a szüleink azt mondták, hogy buták, ostobák vagyunk, akkor nagy valószínűséggel kialakult magunkban ez a kép, miszerint tényleg butának, ostobának tartjuk magunkat. És folytathatnánk a sort, hogy “csúnya vagyok”, hogy “én ezt úgy sem tudom megcsinálni”, stb.

Pénteki Horoszkóp 2023-03-17

Most a feladat, hogy azonosítsuk ezeket az negatív alap meggyőződéseket, és pozitívakkal helyettesítsük. Ez első hallásra egyszerűnek tűnhet, de erős elhatározásra, kitartásra lesz szükség, hogy változást érjünk el.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: