Feltételek nélkül szeretni és elfogadni Önmagunkat, talán az egyik legnehezebb dolog az életben!

Ahogy megszületik egy kisbaba, őt még mindenki tudja feltétel nélkül szeretni. Nem számít, hogy sír, hogy éjszaka nem hagyja a szüleit aludni, hogy önző módon ha éhes, egyből enni kér. Ő bármit megtehet velünk, szülőkkel, elfogadjuk és szeretjük, úgy ahogy van! Olyannak amilyen! Ez az a légkör, ahol még önmaga lehet, biztonságban érzi magát, hisz tudja, bármit tehet, szeretik.

Később ahogy szép lassan növekedünk, már egyre többször átéljük azt az érzést, hogy nem tudnak minket elfogadni úgy, ahogy vagyunk. Már egyre többször teljesítenünk kell, egyre több elvárásnak kell megfelelnünk. Így lassanként elveszítjük a kapcsolatot a saját igazi Önmagunkkal…

Holnapi Szerelmi Horoszkópok - 2022-05-17

Azok a gyerekek, akiket nem szeretnek egyszerűen a létezésükért, nem tudják, hogyan szeressék önmagukat. Felnőttként kell megtanulniuk, hogy táplálják saját elveszett gyereküket, és anyáskodjanak vele.” (Marion Woodman)

Carl Rogers, amerikai pszichológus, azt vallotta, hogy a fejlődésünkhöz és a bennünk rejlő lehetőségek kibontakoztatásához arra van szükségünk, hogy feltétel nélkül elfogadjanak minket. Az elfogadó légkör a legfontosabb ahhoz, hogy mi is megtanuljuk elfogadni, és szeretni magunkat. Ha elfogadjuk a másik embert úgy ahogy van, akkor érezheti teljes biztonságban magát. Ha mások nem fogadnak el, akkor mi sem fogjuk tudni elfogadni magunkat, és ez bizony kihat az életünk minden területére, mely jelentősen rontja az életminőségünket.

  • Ha nem tudjuk elfogadni magunkat, akkor nagy valószínűség szerint a párunkat sem fogjuk tudni, addig viszont nem leszünk érettek egy kiegyensúlyozott párkapcsolatra.

  • Ha nem tudunk érzelmi biztonságot nyújtani magunknak, akkor folyamatosan menekülünk önmagunk elől, mindig a külvilágban keresünk menedéket, biztonságot, támaszt.

    Vasárnapi Horoszkóp 2022-03-20
  • Ha nem szeretjük magunkat, akkor rosszul bánunk magunkkal. Ártunk magunknak, nem törődünk a lelki és a testi egészségünkkel.

    A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: