Az indiai asztrológia a temperamentumra és az előző életekbe vetett hitre épül. Azt vallja, hogy minden embernek több előző élete volt, és a lélek az újjászületésekkel gyűjti a tapasztalatokat.

Az indiai asztrológia a Védákban lefektetett filozófiai, társadalmi és kulturális hagyományokon alapul. India legrégebbi irodalmi emlékeinek legjelentősebb eltérése az európaihoz képest, hogy itt a Hold pozíciója minden más bolygóénál fontosabb szerepet kap.

Amikor az indiai csillagvallásban arról beszélnek, hogy valaki milyen jegyben született, akkor a Hold jegyére gondolnak, nem a Napéra. Ennek megfelelően a hindu csillaghit egyik alapelve, hogy a bolygók hatásai a Holdon keresztül érkeznek a Földre. A Rahu és a Kétu pedig a Hold csomópontjai, elárulják a jelen karmikus feladatát, és utalnak az előző, valamint a következő életre is.

Az indiai csillagvallás a lélekvándorlás és a karma elvén alapszik, pontosabban azon, hogy az előző életek tetteinek, gondolatainak, vágyainak visszahatása van, ami nagyban meghatározza a jelenünket. Mivel szabad akarattal rendelkezünk, rajtunk múlik, hogy most hogyan élünk, de a döntéseinkkel nemcsak a mostani életünk alakulására van kilátásunk, hanem a következő inkarnációkra is.

Rahu-Kétu mítosz

A Rahu-Kétu mítosz szerint nagy háború volt az istenek és a démonok között az Univerzum uralmáért, és Naga Vasuki, a föld alatti világ kígyó ura úgy döntött, hogy segítséget nyújt az isteneknek a halhatatlanság nektárjáért folytatott keresésben.

Az istenek úgy vélték, hogy a démonok csak alantas célokból akarják megszerezni a nektárt, ezért úgy döntöttek, hogy kijátsszák a démonokat. Vasuki titokban ivott a halhatatlanság italából, de a Nap és a Hold rájött erre, így panaszt tettek Visnunál, a világ teremtőjénél.

Visnu haragjában kettévágta Vasukit, aki – a halhatatlanság italának köszönhetően – életben, de két részben maradt. Vasuki két részéből keletkezett az égbolton a Rahu (fej), és a Kétu (test), ami figyelmeztetés az embernek: ahhoz, hogy a halhatatlanságot elérjük, le kell győzni az élet sötét oldalát, vagyis meg kell ismernünk a múltat, hogy megértsük a jelent, mert csak így alakíthatjuk a jövőt.

Hétfői Horoszkóp 2022-05-09

Keresd ki táblázatunkból a születési adataid alapján a Rahu és a Kétu helyzetét, amely sok mindent elárul a múltadról, a jelenedről, a jövődről.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: