A keleti népek, köztük a buddhista szerzetesek meggyőződése, hogy testünkben energiapontok és hálózatok sora található, amelyek ugyanolyan fontosak, mint az anatómia, a szerveink, a vérkeringés, az agy központi irányító szerepének zavartalan működése.

 

Összesen 7 csakrát tartanak számon, mindeniknek megvan a szerepe, ami közrejátszik abban, hogy testünk és lelkünk megfelelően tudjon működni, megteremtve a harmóniát, egyensúlyt. Ma a korona csakra (Sahasrara) megnyitásáról, illetve megtisztításáról lesz szó.

Miért fontos a korona csakra?

Ez a csakra a fejünk tetején, agyunk legmagasabb pontján helyezkedik el, ezen keresztül áramolhat be a legtöbb pozitív energia. Ha ez a csakra nyitva van, akkor ez az energiaáramlás meg is történik, és ennek hatására sokkal tudatosabban gondolkozunk, és jól érezzük magunkat a bőrünkben is. Egyes spirituális szakértők, tanítók úgy gondolják, hogy a halál után a lélek ezen a csakrán keresztül hagyja el a testet, és ezért annyira fontos, hogy ezt a szakrális kaput nyitva tartsuk. Emellett jobban fog működni a tobozmirigy, és az egész idegrendszer is, ha nyitott marad ez a csakra.

Mi történik, ha energiazavar van a korona csakrán?

Ha a csakrában energiazavar keletkezik, gyakran fog jelentkezni fejfájás, vagy pedig a jobb szem fájdalma. Érzelmi szempontból az illető gyakran érezheti magát letörtnek, szomorúnak, idegesnek, nincs kedve senkivel kommunikálni, és makacsul visszautasítja, ha mások ötleteket adnak neki. Az élete céltalanul telik, nem tudja, hogy melyik irányba induljon el.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: