Miért csak most kerül szóba?

Az Ophiucus régóta felfedezésre került, mégis csak viszonylag nemrég, 2000-ben kezdett foglalkozni vele a közvélemény, mikor egy újságcikkben megjelent, hogy a NASA „megváltoztatja a zodiákust.” Ez természetesen nincs így, a NASA mindössze arra mutatott rá, hogy a Nap-éj egyenlőség – latinul Equinox – változik (azaz „elhajlik”). A Föld elhelyezkedése miatt már nem pontosan úgy látjuk a csillagokat, ahogyan azt a babilóniai és mezopotámiai csillagászok látták egykor.

Az is hozzájárul a félreértésez, hogy sokan összekeverik az asztrológiát az asztronómiával. Ennek egyik legviccesebb megnyilvánulása az volt, mikor az amerikai „Nagy Ő” (The Bachelor) műsorban a férfi mondta az egyik versenyzőnek, hogy a szakmája asztronómus – azaz csillagász – mire a hölgy lelkesen közöte, hogy ő az Ikrek jegyben született.

Kedves Ikrek olvasd el a mai horoszkópod! :)
(2024-05-15)

Ma könnyen lehet, hogy bizonyos emberek, esetleg egy csoportosulás, vagy baráti társaság, igyekszik megosztani önnel egy fontos valamit, amit azonban elképzelhetõ, hogy, ha önhibáján kívül is, de nem teljesen ért. Ne essen kétségbe, tegye fel kérdéseit, mondja el esetleges aggályait, véleményét az eddig hallottakról, s máris hatékonyabban megy majd az eszmecsere, mely a jövõben még fontos szerepet játszhat!

Kedves Ikrek szeretnéd megkapni a saját Napi horoszkópd?

Ingyenes és az is marad!

Pénteki Horoszkóp 2023-09-29

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: