4. A kötődés korlátoz az új tapasztalatok és lehetőségek megélésében

Az elengedés és a nyitottság lehetővé teszi, hogy az egyén befogadja a változást, az megszokottól eltérőt, a lehetőségeket. A mai modern, érzékeinket megterhelő őrült vágtában gyakran nehéz elkülönülni, mivel túlságosan elfoglaltak vagyunk. Könnyen elvonja figyelmünket vagy bekebelez a legújabb bemutató, a soron következő kütyü, vagy a legfrissebb bármi.

5. Megtapasztalni a szabadságot, a teret, az értelmet

Az elengedés szabadságot, teret és időt biztosít arra, hogy szemléljük az élet igazi értelmét, míg a ragaszkodás elvonja figyelmünket a valóságról. Befolyásolja ahogyan a környezetünket észleljük, mivel a mértéktelenségek világában könnyen érzelmi hullámvasútban találhatjuk magunkat. Ez viszont arra ösztönöz, hogy még több erős élvezetért kutassunk, végül pedig egy olyan hedonista világba kerülünk, ami további vágyakozásokat ébreszt bennünk, a tartós boldogságért folytatott reménytelen küzdelmünkben.

Hétvégi szerelmi horoszkóp: gyűlnek a viharfelhők, fogjuk vissza magunkat

6. Igazán megtapasztalni a szeretet fogalmát

Míg első ránézésre a ragaszkodás hiánya teljesen ellentmondásosnak tűnhet a kapcsolatainkat illetően, tökéletes értelmet nyer, ha figyelembe vesszük a szeretet valódi természetét. A feltétel nélküli szeretet, anélkül, hogy bármit is várnánk cserébe, az igazi szeretet. A szeretet egy létállapot.

Ha valakit szeretünk, és cserébe várunk valamit, a kapcsolat feltételekre alapszik. Ha sikerül elengedni és levetkőzni a szeretet irányába támasztott elvárásokat, akkor elértük ezen állapot legmagasabb fokát. Ugyanis feltétel és félelem nélkül szeretünk. Ez pedig színtiszta szabadság.

 

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: